Search
Close this search box.

Retourbeleid

Ruilen en Retourneren

Toch niet tevreden over je ScKIN product? Of is het stuk? Dat is vervelend. En daar gaan we iets aan doen, beloofd.

Binnen 14 dagen kun je jouw bestelling, of een deel hiervan, ruilen of retourneren. Je krijgt het bedrag en – indien van toepassing – de verzendkosten, binnen 14 dagen terug. Nadat we je annulering hebben ontvangen, heb je nog eens 14 dagen de tijd om je bestelling terug te sturen via de post. De enige voorwaarde die wij stellen is dat de artikelen ongebruikt zijn, in onberispelijke staat zijn en voorzien van de originele labels of verpakking.

* Let op: Indien je wilt retourneren/ruilen omdat je een verkeerd product hebt besteld, dan betaal je de retourkosten zelf. We vragen hiervoor begrip, omdat we niet altijd gratis retour kunnen aanbieden. Voor zakelijke bestellingen gelden andere regels; zie hieronder.

Herroepingsrecht (annuleren bestelling)

Als consument heb je het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van reden te annuleren*. Je hebt na annulering nog eens 14 dagen om je bestelling retour te sturen. Als het product aan de voorwaarden voldoet krijg je het volledige orderbedrag inclusief eventuele berekende verzendkosten gecrediteerd*. De kosten voor jouw retourzending naar ScKIN Nutrition zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en in de originele verpakking aan ScKIN Nutrition geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen door het retourformulier op te sturen naar info@sckinnutrition.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

*Het herroepingsrecht geldt alleen voor consumenten en niet voor bedrijven. Bij een zakelijke bestelling worden geen verzendkosten of retourkosten vergoed.

Regels retourneren zakelijke bestelling

Voor zakelijke bestellingen gelden andere regels dan voor consumenten. Voor consumenten geldt het herroepingsrecht (zie hierboven). Zakelijke bestellingen, zowel telefonisch, via e-mail of de webshop, kunnen niet geretourneerd worden, tenzij er sprake is van verzachtende omstandigheden. Neem hiervoor telefonisch contact op, want in het kader van duurzaamheid willen we verspilling van producten graag tegengaan.

ScKIN Nutrition hanteert de volgende regels bij een zakelijke aankoop:

– Verzendkosten én retourkosten worden bij zakelijke bestellingen niet vergoed
– ScKIN Nutrition behoudt het recht om een deelvergoeding uit te keren
– Als er verzachtende omstandigheden zijn, zoals een dreigend faillissement, kunnen er mogelijk andere afspraken gemaakt worden.

Gratis retour bij garantie of een verkeerde zending

Bij een defect binnen een termijn van 14 dagen of een verzending waarbij onverhoopt wat mis is, ontvang je van ons een retourlabel waarmee je de zending kosteloos kan retourneren door het af te geven bij een PostNL punt. Het retoursturen van de producten is voor eigen risico; we raden dan ook aan het retourproduct goed te verpakken en een track en trace-code te bewaren.

Hoe en wat?

Retourkosten worden door ons soms wel en soms niet vergoed. Daar zijn we eerlijk in. Waarom? Om onnodige aankopen en retouren te voorkomen en om het feit dat elk pakket verzenden geld en energie kost. Door het aanbieden van goede informatie en duidelijke afbeeldingen weten wij retouren tot een minimum te beperken. Hieronder staat wie de retourkosten betaalt bij het retourneren van producten.

In het geval van een defect of garantie:

GRATIS RETOUR

Neem binnen 14 dagen na ontvangst van je product(en) contact met ons op en vermeld:

– welke artikelen je retour wilt sturen
– het bestelnummer
– geef bij voorkeur ook de reden voor je retour aan (dit helpt ons om de beste service te verlenen)

ScKIN Nutrition stuurt je het vervangende product of retourneert het aankoopbedrag (inclusief portokosten indien van toepassing). Je ontvangt van ons een retourlabel om je retour af te geven bij een PostNL punt.

Als je een verkeerd product hebt besteld:

RETOURKOSTEN VOOR EIGEN REKENING

Neem binnen 14 dagen na ontvangst van je product(en) contact met ons op en vermeld:
– welke artikelen je retour wilt sturen
– het bestelnummer
– geef bij voorkeur ook de reden voor je retour aan
– geef aan welk product je wel zou willen bestellen of dat je geld retour wenst

Stuur je retour naar:

ScKIN Nutrition
t.a.v. retouren
Molendijk 81

3284 LG  Zuid-Beijerland

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kun je het retourformulier invullen en bijvoegen (PDF).

Krijg ik mijn geld terug?

Ja, als de retour verwerkt is, krijg je een bevestigingsmail met daarin het bedrag dat wij je verschuldigd zijn. We storten het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar altijd binnen 14 dagen, terug op de rekening waarvan wij de betaling hebben ontvangen. Het product moet dan wel in goede orde door ons ontvangen zijn. Het retourbedrag + eventuele verzendkosten om je bestelling te bezorgen wordt per bank of via dezelfde betaalmethode die je gebruikt hebt terugbetaald o.v.v. van het bestelnummer / ScKIN Nutrition.

Hoe werkt ruilen?

Wil je graag een ander item ontvangen? Plaats dan een nieuwe order. Van de retourgestuurde items zullen wij het aankoopbedrag naar je terugstorten.

Hoe dien ik een klacht in?

We streven ernaar je klacht zo snel en zo netjes mogelijk op te lossen. Een tevreden klant is belangrijk voor ons. We hanteren een termijn van 14 dagen, maar doorgaans helpen wij dezelfde dag nog. Stuur je opmerking naar info@sckinnutrition.nl of bel ons op 0186 – 210025, we zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar.

Lees meer over de regels voor ruilen en retourneren in onze voorwaarden. Meer informatie over verzendkosten vind je ook op de pagina: Verzendinformatie.