In 10 dagen een Vegan kickstart naar meer energie
Dagelijks komen we in contact met enorm veel gifstoffen welke we in de natuur niet af kunnen breken. Ons lichaam daardoor ook niet. Dit zorgt voor allerlei ongemakken zoals moeilijk kunnen afvallen, vermoeidheid, jo-joën in gewicht. Het Vegan Detox Program is ontwikkeld vanuit wetenschappelijke studies en ga je tijdelijk Vegan eten.
Hoe werkt het:
Gifstoffen worden opgeslagen in de vetcel.
Het is belangrijk om ons systeem flexibel te houden.
Vroeger hadden we jagers en verzamelaars. Soms hadden we door te jagen een dier te pakken en soms was er lange tijd geen dier om te eten en moesten we vruchten eten. Die afwisseling zien we nu zelden. Er is altijd overschot. De intermittent lifestyle met intermittent vegan (1-3 dagen in de week vegan eten en de rest wat anders) bootst dit na.
Door een 10 daags programma te doorlopen krijg je meer energie, val je makkelijker af, krijg je een mooie huid.
10 dagen programma en toch veel eten
Tijdens het programma krijg je begeleiding van een Vegan Detox Coach. Het bijzondere van deze detox is dat je juist heel veel moet eten. Heel veel plantaardig eten. Een vrouw neemt 400- 600 gram groente en 200 gram peulvruchten (zoals linzen bijvoorbeeld) en een man neemt 600-800 gram groente en 200 gram peulvruchten in de vegan dagen.
Voorafgaand aan de 10 dagen maakt jouw Vegan Detox Coach:
- Een protocol aan waarin staat wat je kunt eten
- Er wordt gewogen, gemeten in omvang buik en benen
- Uitleg over de supplementen en wat er belangrijk is tijdens de kuur
Belangrijke richtlijnen
- Je eet binnen 10 uur al je maaltijden waardoor je 14 uur niks eet en je alle afvalstoffen goed kan verwerken, los kan maken en kan afvoeren. Dit kan alleen als hij geen voedsel
binnenkrijgt.
-
Lekker bewegen
-
Lekker zweten door te sporten, warm bad of een sauna (gifstoffen via de huid afvoeren)
-
Voeding eten die niet te hoog is in suikers, bijvoorbeeld bananen, druiven even laten staan tijdens de kuur.
-
Zoveel mogelijk op eten van de aangegeven hoeveelheden voeding van het protocol. Dit valt soms niet mee, maar bepaald het succes.